Social

O asistentă medicală din Comrat, reținută de CNA pentru eliberarea certificatelor medicale ilegal

Pinterest LinkedIn Tumblr

O soră medicală din Comrat a fost reținută de ofițerii și procurorii anticorupție, după ce ar fi intermediat eliberarea mai multor certificate de sănătate candidaților pentru obținerea permiselor de conducere, fără a le verifica starea de sănătate. Aceasta este bănuită de trafic de influență.

Investigațiile DGT Sud a CNA au stabilit că femeia ar fi pretins și primit bani sistematic, susținând că are influență asupra membrilor comisiei de atestare medicală a conducătorilor auto. „Taxele” percepute variau între 150 şi 1000 de lei pentru fiecare act eliberat, iar suma pretinsă se stabilea în funcție de numărul de doctori care ar fi trebuit să efectueze controlul medical și starea de sănătate a fiecărui candidat în parte.

În această după-amiază, asistenta medicală a fost reținută în flagrant delict în momentul primirii banilor transmiși sub controlul CNA.

Pe numele acesteia a fost pornită o cauză penală pentru trafic de influență. Dacă va fi demonstrată vinovăția bănuitei, ea riscă închisoare de până la 6 ani sau amendă de până la 200 000 de lei.

loading...

Comments are closed.