O balenă de 16 tone a fost găsită moartă de câțiva pescari în largul Cape Lookout din Carolina de Nord. A fost declanșată o anchetă

O balenă de 16 tone a fost găsită moartă de câțiva pescari în largul Cape Lookout din Carolina de Nord. Autoritățile americane au declanșat o anchetă pentru a afla cum a murit uriașa creatură marină. Aceasta a fost identificată ca fiind un pui de cașalot, o specie pe cale de dispariție care poate atinge o lungime de peste 15 metri, poate câmtări până la 45 de tone și care trăiește 60 de ani, conform NOAA Fisheries.

Descoperirea a fost făcută în ape mici, în weekendul 16-17 decembrie 2023, de către o echipă de pescari, din care făceau parte și medicii veterinari . Echipa pornise în căutarea unui ton, dar și-a întrerupt expediție în momentul în care a descoperit balena moartă.

Ulterior, specialiștii chemați la fața locului au stabilit că masculul murise recent, însă aceștia nu au descoperit dovezi clare de traumă, scrie protv.ro.

„Deși experții nu au putut evalua cauza morții la fața locului, au colectat țesuturi pentru efectuarea unor teste histopatologice și de diagnosticare”, a raportat Colegiul de Medicină Veterinară și Spitalul Veterinar din statul Carolina de Nord .

Total
0
Shares
Total
0
Share