Economic

O bancă din Turcia este interesată să investească în sistemul bancar din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții unei importate bănci din Turcia, Ziraat Bancasi. Părțile au discutat despre posibilitățile de investiție în sistemul bancar din Republica Moldova.

Chiril Gaburici a apreciat interesul manifestat de Ziraat Bancasi pentru piața capitală din Republica Moldova, menționând că sectorul bancar reprezintă o verigă importantă pentru economia țării.

„Sectorul bancar din Republica Moldova a trecut printr-o perioadă mai dificilă. Datorită eforturilor instituțiilor statului și cu suportul partenerilor de dezvoltare am reușit să stabilizăm situația din sistem. Acest fapt îl confirmă prezența Băncii Transilvania și a BERD-ului pe piața bancară locală. Totodată, pentru economia țării este important ca sistemul bancar să fie bine pus la punct, pentru ca agenții economici să poată accesa credite, în așa fel contribuind la creșterea economică a țării”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Ministrul Chiril Gaburici l-a informat pe Huseyin Aydin, directorul executiv al Ziraat Bankasi, despre situația economică din țară, accentuând că,  în anul 2017, produsul intern brut (PIB) al Republicii Moldova a urcat cu 4,5%, iar în primul trimestru al acestui an economia moldovenească a înregistrat o creștere cu 3,7% față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, Chiril Gaburici a evidențiat că în Republica Moldova există foarte multe companii cu investiții din Turcia, acesta fiind un avantaj pentru orice bancă din Turcia care își va începe activitatea în țara noastră, pentru că va dispune deja de un grup de clienți garantați.

Huseyin Aydin a mulțumit ministrului pentru deschidere și cooperare, reiterând interesul de a veni pe piața bancară locală şi de a susține economia Republicii Moldova. Totodată, acesta a accentuat că țara noastră le oferă condiții favorabile pentru investiții. „Noi activăm în 20 de țări. Dorim să fim prezenți și în Republica Moldova, deoarece posibilitățile de credit și depozit sunt atractive. Credem că vom contribui și noi la creșterea economică a Republicii Moldova”, a menționat directorul executiv al Ziraat Bankasi.

loading...

Comments are closed.