O companie internațională este gata să își ia angajamentul de a emite tichete de masă pentru moldoveni

valoare unui tichet de masa,tichete de masa in moldova, cit va costa un tichet de masa

Administratorii mai multor companii din ţară sunt gata să implementeze legea privind tichetele de masă, care a intrat în vigoare la începutul acestui an. O companie internaţională, care activează şi în Moldova, le oferă deja astfel de tichete angajaţilor din alte state şi are peste 500 de parteneri, printre care cantine, restaurante şi magazine alimentare.

Această companie internaţională s-a lansat pe piața franceză, acum 19 ani, iar ulterior s-a extins în Bulgaria, România şi Turcia. În aceste ţări, salariaţii primesc nu doar tichete pentru mâncare, dar și pentru săli de sport, vacanțe sau diverse cadouri, scrie prime.tv

În prezent, compania activează şi în Moldova, iar administraţia spune că este dispusă să le ofere tichete de masă angajaţilor, exact cum le oferă celor din ţara vecină, România.

În România, în acest moment, peste 50 la sută din angajați primesc tichete de masă. Adică este deja un instrument obligatoriu, un instrument de extra-beneficii obligatoriu în România. Toată lumea se așteaptă, în momentul în care este angajat, să primească tichete de masă“, a menționat responsabil de activitatea companiei în Eurasia, Marius Buna.

Angajații vor primi tichete de masă, care valorează între 35 și 45 de lei, pentru fiecare zi lucrătoare. Acestea vor putea fi folosite în magazinele şi restaurantele care colaborează cu firma care emite tichetele.

Este un tichet care are aproximativ 19 sau 20 de nivele de siguranță. Este un tichet care este mai sigur decât o bancnotă. Tichetele acestea în carnete ele sunt în număr de 20 sau 22 de tichete, într-un carnet“, a precizat directorul filialei din Moldova a unei firme străine, Dumitru Cozmulici.

Întreprinderea care va emite tichete pentru Moldova urmează să fie selectată, în baza unei licitaţii.

La nivel de Guvern mai sunt încă de aprobat câteva regulamente, la nivel de legislaţie noi la primele şedinţe plenare vom perfecţiona puţin legislaţia. Eu mă bucur foarte mult că proiectul este unul de succes, se pare, dar am vrea foarte mult deja când oamenii vor beneficia de sistemul tichetelor de masă“, a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit proiectului, angajaţii din sectorul privat vor putea beneficia zilnic de tichete de masă în valoare de până la 45 de lei. Salariaţii vor putea utiliza bonurile pentru a lua masa la cantine și restaurante sau pentru a cumpăra produse alimentare în magazine. Tichetele nu vor putea fi transmise de la o persoană la alta sau schimbate pe bani.

Documentul privind introducerea acestora, ca supliment la salariu, a fost votat în lectură finală în Parlament. Inițiativa aparţine şefului Legislativului, Andrian Candu, și a fost susținută de majoritatea deputaților.

Total
0
Shares
Total
0
Share