Economic

O companie ungară va deschide în Republica Moldova o fabrică de producere a sistemelor pentru testarea echipamentelor electronice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 1 octombrie curent, o companie ungară va deschide în R. Moldova o fabrică de producere a sistemelor pentru testarea echipamentelor electronice și va crea circa 50 de locuri de muncă. Despre aceasta a discutat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici cu reprezentanții companiei, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul întrevederii, directorii executivi ai companiei au subliniat că au analizat oportunitățile investiționale oferite de țara noastră în urma participării la forumul Moldova Automotive Days 2018.

Reprezentanții companiei au remarcat că vor angaja în următorii doi ani circa 50 de ingineri și muncitori calificați. Aceștia au dat asigurări că în trei-patru ani, numărul de angajați va crește până la 100 de persoane. Fabrica va fi amplasată în ZEL – Expo Business Chișinău.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a exprimat disponibilitatea de a oferi suport în vederea dezvoltării unei afaceri și asistența informațională necesară. Totodată, Chiril Gaburici a specificat că absolvenții instituțiilor de învățământ din domeniul ingineriei mecanice și microelectronicii vor avea posibilitatea să se încadreze în câmpul muncii acasă, în Republica Moldova.

Compania din Ungaria este producător mondial de sisteme de testare și măsurare pentru Printed Circuit Boards (PCB’s) și cablaje. În ultimii ani, aceasta a inaugurat fabrici în Ungaria, Cehia, Polonia și Serbia.

loading...

Comments are closed.