Social

O consumi frecvent? Leguma-minune care te ajută să previi cancerul!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Broccoli face parte din renumita familie a cruciferelor (brasicaceelor), alături de varză, conopidă, kale, varză de Bruxelles, gulie, nap, muştar. Poate avea, la anumite varietăţi, culoarea galbenă sau chiar violet. Originar din estul Mediteranei şi Asia Mică, broccoli a fost cultivat în Italia din cele mai vechi timpuri romane şi a fost adus în Anglia şi America, în anii 1700.

Sărac în calorii, dar bogat în micronutrienti, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui să ne lipsească din alimentaţie. Include în cantităţi mari vitamina C şi vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină, dar şi fibre solubile şi insolubile, care ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) din sânge. De asemenea, este bogat în vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu, fosfor.
 
Iată câteva dintre beneficiile consumului de broccoli:
– Previne artrita;
– Accelerează vindecarea în caz de răceală;
– Lupta împotriva îmbătrânirii;
– Reglează tensiunea arterială;
– Are proprietăţi antiinflamatorii;
– Previne cancerul;
– Asigura bună funcţionare a sistemului nervos;
– Fortifică imunitatea;
– Menţine sănătatea oaselor;
– Favorizează slăbirea;
– Previne constipaţia;
– Păstrează ochii sănătoşi;
– Repara leziunile pielii datorate expunerii la soare.
O consumi frecvent, Leguma-minune care te ajută să previi cancerul, bucatarie mincare, brocoli 
loading...

Comments are closed.