Alte știri

O delegație a Asociației Administratorilor Publici din România au fost în vizită de lucru la Primăria Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprimarii Ilie Ceban și Inga Ionesii, alături de pretorii de sector s-au întâlnit astăzi cu o delegație oficială a Administratorilor Publici din România (AAPRO), în frunte cu președintele Marian Florea și directorul executiv a al Congresului Autorităților Locale din Moldova, Viorel Furdui.   

Discuțiile dintre părți s-au axat pe instituirea conceptului de Administrator Public în cadrul APL Chișinău, experiența României la capitolul dat, perspectivele în acest sens pentru Republica Moldova, precum și aspectele legale și practicile necesare de a fi respectate la crearea acestei instituții.

Funcția de Administrator Public este relativ nouă, dar a fost deja instituită în multe țări ale Uniunii Europene, fiind preluată din sistemul american și englez al APL, unde se numeşte – „City manager”.

Persoana respectivă este omul de încredere al primarului, o persoană profesionistă, care răspunde de managementul diferitor domenii.

Potrivit experienței țărilor care au delegat un City Manager pentru administrarea problemelor din localitate, acestea au reușit să atragă mai multe investiții, au contribuit la dezvoltarea economică a orașelor și satelor, au reușit să stabilească relații externe cu partenerii și au soluționat eficient problemele APL-urilor.

loading...

Comments are closed.