Externe

O delegație din SUA a ajuns în Coreea de Nord pentru a pregăti summitul dintre Kim și Trump

Pinterest LinkedIn Tumblr

Delegația de funcționari americani a ajuns la data de 27 mai în Coreea de Nord pentru a participa la negocierile privind pregătirea summitului dintre conducătorii SUA și Coreea de Nord, comunică The Washington Post citat de meduza.io.

În componența delegației americane intră și ambasadorul SUA în Coreea de Sud, Son Kim, specialistul pentru Coreea în Comitetul Securității Naționale din SUA, Allison Hooker și încă un reprezentant al ministerului apărării a cărui nume nu se comunica. La Seul se află și adjunctul ministerului apărării SUA, Randall Schriver, care l-a însoțit și pe Mike Pompeo în cadrul vizitei Secretarului de Stat al SUA la Phenian.

Președintele american, Donald Trump a confirmat pe pagina sa de twitter că o delegație din SUA se află în Coreea de Nord pentru pregătirea summitului. „Sincer cred că Coreea de Nord are un potențial imens și cândva va deveni o importantă putere economică și financiară. Kim Jong-un este de acord cu mine, acest lucru neapărat va avea loc!”, a scris președintele american.

loading...

Comments are closed.