Politică

O deputată a încălcat dispoziția de izolare la domicliu impusă după ce un deputat democrat a fost testat pozitiv la COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputata fracțiunii Partidului Șor, Marina Tauber, a încălcat dispoziția semnată de președinta Parlamentului prin care toți legislatorii au fost obligați să stea în autoizolare la domicilii, până nu vor fi testați la coronavirus și vor obține rezultatele de la laborator, scrie TV8.md

Restricția a fost impusă după ce deputatul democrat Eugen Nichiforciuc a fost testat pozitiv la COVID-19, iar miercuri seară participase la o ședință cu fracțiunea PDM. Joi, democrații au stat toată ziua în plenul Parlamentului cu toți legislatorii, existând astfel un risc major de răspândire a virusului.

Deși trebuia să stea astăzi acasă, Marina Tauber s-a dus la Cahul pentru a participa la ședința de judecată care se desfășoară în dosarul lui Ilan Șor. Deputata a fost de câteva ori în sala de judecată unde se aflau mai multe persoane, a ținut discursuri în fața protestatarilor adunați la Curtea de Apel Cahul pentru a-l susține pe Ilan Șor și s-a aflat în imediata apropiere a zeci de polițiști care au venit să asigure ordinea publică.

Marina Tauber nu a purtat nici masca de protecție așa cum se cuvine. Deși o avea, și-a pus-o sub barbă în timp ce vorbea la megafon.

Reprezentanții Partidului Șor consideră că nu există necesitatea autoizolării la domiciliu a deputaților, pentru că nu au intrat în contact direct cu democratul infectat cu COVID-19, Eugen Nichiforciuc.

„Fracțiunea Partidului ȘOR a cerut încă la ședința de ieri ca deputații PDM, care au intrat în contact cu Eugeniu Nichiforciuc, după cum a recunoscut chiar Dumitru Diacov, să respecte regimul de autoizolare. Conducerea Parlamentului nu a considerat această acțiune drept una necesară, sugerând, astfel că nu există niciun pericol. O știe orice medic, chiar și infecționistul-șef Igor Dodon, că trebuie să stea în autoizolare cei care au intrat în contact direct cu persoana bolnavă.

Nici Marina Tauber, nici alt deputat al Partidului ȘOR nu a avut astfel de contacte nici cu Eugeniu Nichiforciuc, nici cu oricare alt deputat din PDM. Ar trebui să stea în izolare cei de la PDM și PSRM. Deputații Partidului Politic ȘOR consideră important să-și îndeplinească obligațiile în fața alegătorilor și să rezolve problemele cu care se confruntă oamenii”, au motivat reprezentanții Partidului Șor.

loading...

Comments are closed.