O elevă din Marea Britanie de 16 ani a mers la doctor cu dureri de cap şi a murit câteva zile mai târziu. Fusese trimisă acasă cu paracetamol pentru răceală

O elevă de 16 ani din UK a murit în mod tragic după ce un medic de familie a spus că durerile de cap au fost cauzate de o simplă răceală. De fapt, fata avea meningită iar vizita la spital a fost prea târzie, scrie Observatornews.ro

Isabel Kate Connolly-Wellock se plânsese de dureri de cap în timpul unei întâlniri cu medicul de familie, pe 28 martie a acestui an. Medicul ei a remarcat că tânăra avea o frecvență cardiacă crescută de 139 bpm, dar el a bănuit că este vorba doar despre o răceală.

Doar trei zile mai târziu, Isabel s-a prăbușit la spital și a murit câteva ore mai târziu. A doua zi după după întâlnirea cu medicul a spus că durerea de cap i s-a atenuat, dar o durea gâtul și îşi simţea ochii căzuţi. Isabel a mers la o altă programare la medic generalist la ora 9.40 pe 30 martie, unde, din nou, medicii au spus că simptomele ei sunt normale.

Starea ei s-a degradat rapid

Dar în 5 ore starea ei s-a înrăutățit serios și mamei sale i s-a spus să o ducă de urgențe. La 5 minute după sosirea ei la spital, Isabel s-a prăbușit în zona de așteptare. Medicii de acolo au recunoscut că starea ei se înrăutățea rapid și au internat-o la Unitatea de Urgenţă. Isabel a primit antibiotice, inclusiv cele folosite pentru a trata infecțiile sistemului nervos central, cum ar fi meningita, dar până la ora 21.00 organele ei au început să cedeze. A fost intubată, dar starea ei a continuat să se agraveze și, în ciuda eforturilor medicilor specialiști, Isabel a fost declarată moartă la 20 de minute după miezul nopții pe 31 martie.

Isabel nu prezentase simptomele principale ale meningitei, precum erupțiile cutanate sau sensibilitatea la lumină. După ce a fost internată, i s-a făcut o radiografie care nu a arătat nicio umflare a creierului, ceea ce ar fi tipic pentru cineva care suferă de această afecțiune. Autopsia a confirmat că a murit din cauza meningitei streptococice.

„Isabel era în clasa a 11-a și era o elevă extrem de populară și apreciată. Isabel a avut un grup de prieteni loiali și apropiati și va fi amintită de toți cei care au cunoscut-o ca pe o tânără drăguță și grijulie. Isabel întotdeauna a avut rapoarte școlare excelente pentru progresul pe care îl făcea și pentru prezența, punctualitatea și comportamentul ei. Isabel a fost un suflet foarte bun și blând și tuturor profesorilor și colegilor săi le va fi dor de ea. Își părăsește părinții Ian și Geraldine, sora Bryde, bunica Barbara, mătuși, unchi, veri și mulți prieteni”, au transmis reprezentanţii şcolii.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share