O femeie și-a dat fiul dispărut în martie. Timp de 7 luni poliția i-a ascuns adevărul și s-a făcut că-l caută

O femeie a vorbit despre durerea imensă pe care a simțit-o când a aflat că fiul ei a fost lovit mortal cu mașina de un ofițer de poliție și apoi a fost îngropat într-un mormânt comun, după ce l-a căutat cu disperare timp de 7 luni, scrie Digi24.ro

Dexter Wade, 37 de ani, a fost ucis pe 5 martie, la scurt timp după ce a plecat de-acasă de de mama lui, care locuiește în Jackson, Mississippi. În timp ce traversa un drum aglomerat, Wade a fost lovit mortal de o mașină de poliție condusă de un ofițer aflat în afara orelor de program.

Bettersten Wade a anunțat că fiul ei a dispărut la o săptămână după ce l-a văzut ultima dată, dar a fost înștiințată despre soarta tragică pe care a avut-o acesta abia după 172 de zile. La patru zile după moartea sa, Wade a fost identificat de către legiștii din Hinds, iar informațiile despre rudele lui apropiate au fost transmise către Departamentul de Poliție din Jackson.

Bettersten Wade spune că nu a fost înștiințată de către poliție că fiul ei a murit. Pentru că trupul lui Dexter nu a fost nerevendicat timp de 3 luni, el a fost îngropat într-un mormând comun pentru cadavre nerevendicate, într-un cimitir din Hinds.

„M-au pus să-l caut în tot acest timp și au știut cine este”, a spus Bettersten pentru NBC.

La momentul morții, Dexter avea metamfetamină în corp. Ofițerul care l-a lovit mortal nu a fost testat, iar moartea a fost considerată accidentală.

Dexter a fost identificat de legiști datorită amprentelor digitale care se aflau în arhivele autorităților, întrucât acesta avusese condamnări pentru tentativă de furt auto și tâlhărie armată, dar își ispășise pedeapsa.

În 2017, după ce a fost eliberat, Dexter a fost diagnosticat cu tulburare bipolară și schizofrenie. Cu toate acestea, în ultima perioadă se recuperase după consumul de droguri, era implicat în proiectele comunității și menținea o legătură strânsă cu fiicele lui, a spus mama bărbatului.

„Nu părea să fie într-o perioadă proastă. Dar nu știu ce s-a întâmplat în acea zi”, a spus femeia.

Bettersten a spus că inițial nu a vrut să-și anunțe fiul dispărut, din cauza experiențelor anterioare negative avute cu forțele de ordine. Fratele ei a fost ucis în 2019, după ce a fost trântit la pământ de un ofițer de poliție, care a fost ulterior condamnat pentru omor din culpă.

Dar în cele din urmă s-a dus la Departamentul de Poliție din Jackson și i-a anunțat dispariția lui Dexter, după ce fiicele adolescente ale acestuia au tot sunat-o și au întrebat-o de tatăl lor. Bettersten a spus că a lăsat fotografii cu fiul ei și numărul de telefon.

Un anchetator de la biroul legist din Hinds a scris într-un raport că a sunat la un număr de contact asociat cu Dexter și a lăsat un mesaj vocal. Bettersten susține că nu a fost sunată de nimeni și nu a găsit niciun mesaj vocal.

În cele șapte luni în care a așteptat cu nerăbdare vești de la poliție, Bettersten a făcut investigații și pe cont propriu și a postat apeluri pe rețelele sociale. A continuat să meargă la poliție și să îi roage pe ofițeri să acorde prioritate cazului lui Dexter.

Chiar dacă poliția din Jackson avea toate informațiile despre Dexter, un anchetator care era aproape de pensionare i-a spus mamei acestuia luni de zile în șir că nu există indicii despre ce s-a întâmplat cu acesta. Pe 24 august, un nou anchetator care preluase cazul i-a spus lui Bettersten că un ofițer urma să o contacteze și să vorbească cu ea în persoană.

Apoi a fost informată despre evenimentele care au dus la moartea fiului ei și despre ceea ce a urmat după aceea.

„Cel mai greu lucru pe care a trebuit să-l fac vreodată a fost să le spun fetelor că tatăl lor nu se va întoarce niciodată”, a spus Bettersten pentru NBC. „Vreau doar să răspundă cineva pentru ceea ce s-a întâmplat. Vreau să știu ce s-a întâmplat cu adevărat.”

Bettersten a spus că are încă multe întrebări despre circumstanțele morții fiului ei, inclusiv despre modul în care acesta a ajuns lângă autostrada unde a fost ucis, la scurt timp după ce a plecat de la ea.

Mama îndurerată încearcă acum să strângă bani pentru a exhuma trupul fiului ei din groapa comună, pentru a-l îngropa într-un mormânt nou.

Total
0
Shares
Total
0
Share