Alte știri

O femeie și un bărbat sunt cercetați penal pentru trafic de minori în scop de exploatare sexuală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Administratorul unui hostel din Chișinău, în vârstă de 40 de ani, și o femeie de 21 de ani din Rîșcani sunt cercetați penal, fiind suspectați de trafic de minori în scop de exploatare sexuală comercială, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În rezultatul investigațiilor efectuate de către ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI al Inspectoratului General al Poliției, în comun cu procurorii Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate şi cauze speciale, s-a stabilit că la finele anului 2019 o minoră de 17 ani, originară dintr-o localitate din sudul țării și care face parte dintr-o familie monoparentală a fost recrutată de suspectă prin intermediul rețelelor de socializare.

Astfel, femeia folosindu-se de situația precară și lipsa unui loc de trai stabil a convins minora să vină în Chișinău și i-a propus să locuiască cu ea în apartament, fără nici o obligație, având scopul de a o determina să presteze servicii sexuale contra plată clienților identificați prin intermediul site-urilor de anunțuri.

Pentru un act sexual, organizatoarea speluncii primea de la clienți de la 500 la 800 de lei, minora deservind de la 3 la 7 clienți zilnic.

La data de 4 martie curent, traficanta a fost reținută de către angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI, ulterior fiind plasată sub control judiciar. În urma cooperării cu autoritățile de aplicare a legii a fost stabilit și un complice al acesteia. Este vorba despre administratorul unui hostel din Chișinău, anterior condamnat. Acesta le aproviziona cu droguri, iar în schimbul acestora el și prietenii săi beneficiau de servicii sexuale oferite de minoră.

În urma percheziției efectuate în hostelul în care locuiește bărbatul au fost depistate și ridicate: un pistol cu gaz, fără permis; un cartuș de vânătoare, inscripții de ciornă care reflectă activitatea economică practicată în perioada pandemiei, 1150 EURO, 500 dolari SUA, 500 de lire sterline și 15 300 lei MD nereflectați în evidența contabilă, telefonul mobil și notebook-ul suspectului.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 206 al.3, lit. b (1) din Codul Penal al Republicii Moldova „Trafic de copii”. Persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracțiuni riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani. Oamenii legii continuă cercetările, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz, precum și identificarea altor tinere recrutate de către suspecți.

Citește și: Cei trei adolescenți din raionul Taraclia, învinuiți de violarea fostei colege de clasă, trimiși în judecată. Ce pedeapsă riscă

loading...

Comments are closed.