O fetiță de 10 ani, ucisă de o amibă mâncătoare de creier

O fetiță de 10 ani a murit în mod tragic după ce a intrat într-o piscină și a luat contact cu o amibă mâncătoare de creier. Medicii au crezut inițial că fata are o simplă infecție la ureche, scrie Observatornews.ro

Stefanía Villamizar González a avut dureri de urechi și febră și a început să aibă stări de greață, la două zile după ce a fost în vacanță în familie.

Copila a mers la spital și i s-a prescris un tratament pentru o infecție la ureche, apoi a fost trimisă acasă, acolo unde starea de rău s-a intensificat. Coșmarul însă abia avea să înceapă.

Copila, ucisă de o amibă mâncătoare de creier

La două săptămâni după simptomele ei inițiale, starea copilei s-a înrăutățit semnificativ. Stefania nu s-a mai putut ridicat și a început să aibă convulsii.

A fost dusă la spital, acolo unde a fost internată până când și-a dat ultima suflare pe patul de spital, trei săptămâni mai târziu.

După o investigație de câteva săptămâni, experții au indicat cauza morții ei ca fiind encefalită amebiană. Este o infecție rară a sistemului nervos central, cu șanse de deces de 95%.

Ei cred că a fost cauzată de Naegleria fowleri, deseori numită „amiba mâncătoare de creier”, care se găsește adesea în piscinele care nu sunt întreținute corespunzător sau în apa stătătoare.

Mama devastată a copilei, Tatiana González, crede că fiica ei a a luat acest virus în timp ce se juca în apă în Santa Marta, Columbia, în iunie.

„Ne împărtășim povestea pentru ca alți copii și familii să nu treacă prin ceea ce trecem noi. Suntem distruși, devastați”, a declarat o rudă a copilei.

Total
0
Shares
Total
0
Share