Sport

O fostă campioană își acuză antrenorul că a violat-o repetat în adolescență. ”A făcut lucruri oribile! Mi-era rușine și frică”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sarah Abitbol, 44 de ani, a povestit după aproape 30 de ani abuzurile sexuale la care a fost supusă de fostul ei antrenor, Gilles Beyer. Fosta campioană la patinaj artistic a scris în autobiografia ei, ”O tăcere atât de lungă”, că a fost violată în repetate rânduri de Beyer, între 1990 și 1992.

Sarah, de zece ori campioană a Franței și medaliată cu bronz la Europene, era minoră pe atunci. ”A profitat de mine noaptea, când dormeam. A început să facă lucruri oribile. Era prima dată când mă atingea un bărbat”, a rememorat acea perioadă fosta patinatoare.

Mă gândeam cum o să le explic asta părinților mei. Cum să explici ceva atât de oribil și de dezgustător? Era imposibil, așa că am ascuns tot. Mi-era rușine, mi-era frică. M-am ascuns în tăcere, în propriul disconfort. Apoi a început din nou”, a scris Sarah Abitbol.

După dezvăluirile lui Abitbol, și alte patinatoare au reacționat

După aproape 30 de ani, Abitbol spune că este în continuare bolnavă și ia antidepresive. Acum susține că astfel de fapte nu ar trebui să se prescrie niciodată.

Corpurile noastre au suferit mult. Acești atacatori încă sunt liberi și își trăiesc viețile lor mici în liniște”, a adăugat fosta patinatoare.

După dezvăluirile emoționante ale lui Sarah Abitbol, și alte foste patinatoare din Franța au reacționat. Au prins curaj și au recunoscut că au trecut prin același lucru.

Nu au fost relații nepotrivite, ci violuri”

Clubul Francais Volants, unde lucra Gilles Beyer, l-a concediat pe antrenor, în urma acestor acuzații. Beyer a declarat, pentru AFP, că a avut relaţii intime “nepotrivite” cu Sarah Abitbol. Și-a cerut scuze pentru situație.

Deşi amintirile mele cu privire la circumstanţe diferă de ale ei, sunt conştient că, având în vedere funcţia mea şi vârsta ei de atunci, aceste relaţii erau nepotrivite”, a declarat el.

Nu au fost relații nepotrivite, ci violuri”, a reacționat prompt Abitbol, care a spus că nu-i acceptă scuzele lui Beyer. Patinatoarea a mai adăugat că acesta e doar primul pas. ”Aștept să își asume responsabilitatea toți cei care au acoperit violurile, de la Federație și până la cluburi”.

Sursa: DigiSport.ro

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.