Alte știri

O fostă republică sovietică a interzis purtarea la evenimente publice uniforma Armatei Roșii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul rus de Externe și-a exprimat protestul față de adoptarea de către Parlamentul Letoniei în cea de-a doua lectură a proiectului de lege, care interzice purtarea la evenimente publice a uniformelor militare ale regimurilor totalitare, inclusiv ale Armatei Roșii.

„Suntem îngroziți de această inițiativă legislativă blasfemică, care poate fi calificată doar ca o batjocură față de memoria soldaților sovietici care și-au sacrificat viețile pentru eliberarea Letoniei”, se spune în comentariul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.
 
„Cinismul deosebit este conferit de faptul că proiectul de lege este adoptat în ajunul aniversării Victoriei, cu scopul de a umili veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei (denumire data in URSS si Rusia frontului estic al celui de-al Doilea rzboi Mondial) și de a le strica sărbătoarea”, susține Ministerul rus de Externe.
 
MAE rus spera că partenerii Letoniei din Uniunea Europeană și structurile internaționale specializate vor realiza o evaluare de principiu a situatiei create.
 
Pe 4 aprilie, Parlamentul leton a aprobat un proiect de lege care interzice purtarea la evenimente publice a uniformei militare ale regimurilor totalitare, inclusiv ale Armatei Sovietice. Încălcarea legii prevede amenzi de până la 700 de euro pentru persoane fizice și 7.100 de euro pentru persoanele juridice.
loading...

Comments are closed.