Social

O instituție din Republica Moldova lăudată la scenă deschisă de actrița Ionela Hadârcă. Care sunt motivele acestor laude?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cunoscuta actriță de teatru, Ionela Hadârcă a venit cu un mesaj de laudă adresat Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”.

În postarea de pe Facebook, actrița prezintă un dialog pe care l-a susținut cu o prietenă de-a ei a cărei copil a fost internat în spitalul menționat mai sus. Ionela Hadârcă evidențiază profesionalismul și atârnarea foarte bună a colectivului medical.

„Spitalul Ignatenco e renovat. Condiții bune, mâncare bună, asistente bune, medici buni. Totul pe poliță. Sunt a 6-a zi aici, și nu am dat nici 2 lei, și nu a fost nevoie să sun pe nimeni de sus. Straniu. Au televizor unde arată desene animate. Asistentele mereu aleargă. Azi am aflat că la miezul nopții au venit, au văzut că e fără plapumă și l-au învelit… uh, nici nu știu cui să spun mulțumesc. Mi-a spus mama care era cu bebe alături (camera de doi). Delicat, prin somn, l-au învelit. Nici nu știu pe cine să pup, îi doresc să fie sănătoasă și happy” a scris Ionela Hadârcă în mesajul său de pe Facebook.(mesajul a fost redactat prin adăugarea diacriticelor).

Mesajul pozitiv într-un fel mai echilibrează balanța în vederea atitudinii publice față de sistemul medical din Republica Moldova, imaginea cărui a fost știrbită consistent în urma zvonului unde o fată a destăinuit cum a fost neglijată de medici fiind nevoită să avorteze în WC. În urma unei investigații, mai mulți angajați ai Centrului Mamei și a Copilului au fost eliberați din funcțiile deținute.

loading...

Comments are closed.