Externe

O întreprindere slovacă anunță că va repara vehiculele blindate ucrainene avariate

Pinterest LinkedIn Tumblr

O întreprindere slovacă va repara vehiculele blindate ucrainene avariate, răspunzând unei cereri în acest sens din partea Kievului, a anunțat marți Ministerul Apărării de la Bratislava, relatează AFP, citat de defenseromania.ro.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

,,Societatea publică Konstrukta – Defence a încheiat un contract cu partea ucraineană pentru repararea și modernizarea materialului militar ucrainean”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Martina Koval Kakascikova, într-un comunicat.

Primul lot de material militar trimis în Slovacia de Ucraina va consta în zeci de vehicule blindate de recunoaștere BRDM-2, a precizat ea.

Prim-ministrul Eduard Heger și ministrul apărării Jaroslav Nad și-au exprimat anterior disponibilitatea de a ajuta Ucraina să-și repare echipamentele.

Cu sediul la Lieskovec, în estul Slovaciei, Konstrukta – Defence repară vehicule și materiale de toate categoriile utilizate de forțele armate slovace, potrivit site-ului web al companiei. Societatea produce, de asemenea, obuziere automotoare ZUZANA 2.

Un ajutor similar a fost oferit Ucrainei luna trecută de Republica Cehă. În primă fază filialele holdingului Czechoslovak Group (CSG) se vor ocupa de repararea tancurilor T-64 de concepție sovietică, utilizate de forțele ucrainene.

loading...

Comments are closed.