O italiancă de 108 ani s-a vindecat de COVID-19. „Dumnezeu a uitat de mine”

O italiancă de 108 ani care locuieşte într-un azil de bătrâni din Milano a devenit una dintre cele mai în vârstă persoane din lume care a reușit să se vindece de COVID-19 și a ajuns, astfel, pe lista „super-centenarilor” care au supraviețuit acestei boli, informează Agerpres.

„Dumnezeu a uitat de mine”, a declarat Fatima Negrini, femeia vindecată de coronavirus și care a împlinit 108 ani în urmă cu câteva zile, conform cotidianului italian Corriere della Sera.

Acelaşi cotidian a publicat şi o fotografie ce o prezintă pe super-centenera italiană stând într-un scaun cu rotile în faţa unui tort cu ciocolată şi frişcă, flancată de un asistent medical şi de o felicitare din carton, tăiată în forma unei inimi.

Pe felicitare a fost scris şi un mesaj de felicitare: “Fatima 108. Te iubim! S. Faustino”.

Fatima Negrini trăieşte de mulţi ani în azilul Anni Azzurri San Faustino din Milano. Ea s-a infectat cu noul coronavirus în aprilie şi a fost testată apoi negativ la jumătatea lunii mai, fiind pe întreaga durată a bolii o pacientă asimptomatică.

Fatima Negrini are trei fii – în vârstă de 89, 88 respectiv 78 de ani -, patru nepoţi şi doi strănepoţi.

Italia este una dintre cele mai grav afectate ţări din lume de noul coronavirus, iar impactul pandemiei a fost unul devastator în azilurile de bătrâni din regiunea Lombardia.

Citește și: Societatea Italiană de Pneumologie: 30% din persoanele vindecate de coronavirus vor suferi de probleme respiratorii cronice cel puțin jumătate de an

Total
0
Shares
Total
0
Share