Social

O mamă din capitală și-a dat afară din casă fetița de 6 ani și a trimis-o să caute cei 200 de lei pierduți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nepăsare din partea unei mame. Aceasta și-a certat fetița de 6 ani, a scos-o forțat din casă și a trimis-o să caute banii pe care îi pierduse.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Despre acest caz a vorbit șeful echipei de căutare COD, Roman Volhv, pe o rețea de socializare, informează bloknot-moldova.ru

,,09.02.2022 Chișinău. Botanica. Zelinschi 34. În jurul orei 17:05. O fetiță, de vreo 6 ani, merge SINGURĂ pe șosea, pe marginea carosabilului. În mâna stângă poartă o legătură de chei pe o panglică, în cealaltă mână – un smartphone. La început, am încercat să aflu, poate părinții sunt în apropiere. Un minut a fost suficient pentru a stabili că copilul era confuz și stresat. Am decis să merg să aflu dacă totul este în regulă.

– Unde sunt părinții tăi? – Acasă. – Ești singură pe stradă? – Da, singură. – Părinții tăi știu că ești singură pe stradă? – Da, mama m-a trimis la magazin, mi-a dat 200 de lei, dar i-am pierdut. Acum mama m-a trimis să caut banii.

– Și cum ai mers? Putem merge împreună, iar eu te voi ajuta să găsești banii? (am testat copilul privind credibilitatea) -Da, vă arăt, să mergem! (a picat testul) – Dă-mi numărul mamei tale, vreau să vorbesc cu ea.

– Nu, mama nu permite să dau numărul străinilor.

– Sună-o tu, spune-i că dacă nu te ia acum, voi chema poliția.

Fata a sunat-o pe mama ei și mi-a dat telefonul. Mama spune că nu am de ce să-mi fac griji, știa unde este copilul ei, iar fata trebuia să găsească banii pe care îi pierduse.

Am avertizat-o pe mamă că o voi aștepta și nu voi lăsa copilul. Mama a venit în 5 minute.

– Am vorbit cu tine? – Da. Ați trimis un copil singur pe stradă cu 200 de lei, un smartphone și cheile apartamentului?

– Desigur, e deja destul de mare și independentă.

– Nu vă este frică pentru copil? Cunosc bine zona asta, aici, pe lângă bețivi, oameni fără adăpost și dependenți de droguri în număr mare, există și alte pericole, de exemplu, drumul, dar te-ai gândit cum poate un copil să devină victima unui tâlhar, a unui pedofil?

Copilul a făcut cu ascultare tot ce i-am spus, chiar era gata să meargă cu mine să cautăm banii…

,,Nu s-a întâmplat nimic rău înainte, nu există niciun motiv de îngrijorare”, a răspuns mama.

Atunci a fost clar că aceasta mamă era din categoria „când se va întâmpla, atunci vom începe să ne gândim”, așa că mi-am luat rămas bun.

Voi răspunde imediat celor care cred că sunt paranoic și exagerez în situația dată. Am trăit suficient timp (nu pe o insulă pustie) și personal am întâlnit suficiente cazuri (inclusiv cu copii), pentru a fi și a rămâne prevăzător”, a comentat Roman Volhv.

loading...

Comments are closed.