O nouă amânare: Sinistrații de la Otaci mai au de aşteptat până când Guvernul Sandu va aloca bani pentru noile locuinţe

maia sandu. guvernul sandu, bloc prabusit otaci, sinistrati otaci, ajutor pentru otaci, ministrul economiei

Potrivit premierului Maia Sandu, experţii ar mai avea nevoie de câteva zile pentru a face calcule, astfel să poată fi votată o hotărâre de Guvern pentru acordarea ajutorului. Declaraţiile au fost făcute de şeful Cabinetului de miniştri, după şedinţa de astăzi a Executivului, informează Publika.md. 

“Astăzi sau mâine, ministrul Economie va face anunţul. Aşa cum am convenit mai devreme a fost stabilit cuantumul privind sprijinul pentru procurarea apartamentelor. A doua etapă era să se determine necesarul de sprijin pe care statul urmează să îl ofere ca aceşti oameni să îşi poată cumpăra mobilă, dar şi si alte lucruri de necesitate primară. A fost angajată o echipă de la Acedemia de Ştinnte care trebuia să prezinte un calcul în privinţa ajutorului suplimentar. Sperăm că astăzi, mâine, vom primi calcule şi atunci putem să aprobăm hotărârea de guvern, care presupune şi suma pentru procurarea locuinţei, dar şi cea suplimentară. A trebuit să anagajăm echipe din afara Guvernului, de la Acdemia de Ştiinţe, oamenii au spus că e nevoie de 10 zile ca să poată face un calcul şi respectăm opţiune experţilor”, a precizat Maia Sandu.
 

Menţionăm că a trecut mai mult de o lună de la tragedia de la Otaci. De atunci, sinistraţii aşteaptă o decizie a guvernului privind ajutoarele financiare care vor fi alocate pentru achiziţia de noi locuinţe. Oamenilor li s-au propus 212 mii de lei pentru apartamentele cu două camere şi 277 de mii de lei pentru cele cu trei camere, adică echivalentul unei sume între 11 şi 14 mii de euro. Sinistraţii spun că suma e prea mică şi au cerut o majorare de cel puţin 5%.

Amintim că în data de 19 iunie, o scară a unui bloc cu nouă etaje din Otaci s-a făcut una cu pământul. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, întrucât locatarii fuseseră evacuaţi cu doar câteva ore înainte. În total, 46 de oameni, între care 11 copii, au rămas pe drumuri.

Maia Sandu despre oamenii din Otaci care acum 3 săptămâni au rămas fără case, după ce s-a prăbușit blocul de locuit: Să mai aștepte guvernul sandu, sinistratii de la otaci, 
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share