Economic

O nouă companie străină din industria automotive intenționează să investească în R. Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții grupului german Fritzmeier Group, care intenționează să investească în zona economică liberă „Bălți”. Pentru început, compania planifică amenajarea unei suprafețe de producție de 2000 de metri pătrați.

Șeful Executivului de la Chișinău a asigurat potențialul investitor de toată deschiderea Guvernului, reiterând că scopul principal al autorităților este oferirea unei vieți mai calitative cetățenilor, obiectiv care poate fi atins doar în urma dezvoltării economice și creării condițiilor atractive pentru investitori.

„Reprezentanții grupului german Fritzmeier Group mi-au prezentat astăzi planurile lor privind deschidea unei fabrici în zona economică liberă Bălți. I-am asigurat de întregul sprijin al Guvernului pentru buna desfășurare a activității lor în țara noastră. Am susținut și vom susține prin acțiuni concrete investitorii care vin în Republica Moldova. Suntem un Guvern pro-business pentru că ne dorim să facem investiții sociale și publice, iar bani în buget pot fi obținuți doar din activitatea economică”, a scris Pavel Filip pe facebook.

Fritzmeier Group este specializat în producerea cabinelor, soluțiilor și structurilor de placare pentru industria vehiculelor, cu o experiență vastă, de aproape un secol. Actualmente compania are 13 fabrici în 12 țări, inclusiv Germania și state din Asia, America și America de Sud, unde muncesc peste 2800 de angajați.

loading...

Comments are closed.