Social

O primărie, o biserică și mai multe case au rămas fără acoperiș din cauza vântului de ieri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rafalele de vânt puternic însoțite de ploi în seara zilei de 8 octombrie au provocat prejudicii în mai multe localități din țară. În satul Boșcana, raionul Criuleni în urma vântului au fost afectate acoperișurile mai multor instituții. Rafalele puternice au lăsat descoperit acoperișul primăriei din localitate, dar și pe cel al bisericii din sat, transmite Telegraph.md, cu referire la Diez.md

Din cauza căderii unui arbore, două conducte de gaze naturale au fost deteriorate fiind necesară intervenția serviciilor gaze. Vântul a distrus și mai multe acoperișuri ale caselor de locuit din localitate. La fața locului au intervenit salvatorii IGSU care întreprind acțiuni de demontare a părților constructive cu risc de prăbușire.

Prejudicii au fost raportate și în orașul Glodeni, unde vântul a deteriorat circa 60 de foi de ardezie de pe acoperișul unui liceu, iar în satul Cajba, raionul Glodeni, condițiile meteo nefavorabile au distrus 107 foi de ardezie și țiglă metalică de pe nouă case de locuit.

Vântul puternic a afectat și acoperișul liceului din localitatea Visoca, raionul Soroca, unde peste 100 de foi de ardezie au fost smulse. La fața locului s-au deplasat comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Localitățile din Criuleni și Glodeni, afectate de ploile de ieri, vor primi ajutor de la Guvern

loading...

Comments are closed.