Politic

O ședință comună a guvernelor de la Chișinău și București va avea loc la începutul anului 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr

O ședință comună a guvernelor de la Chișinău și București va avea loc la începutul anului 2022. Deocamdată, nu a fost anunțată localitatea în care va avea loc evenimentul. Aspecte de organizare a ședinței sunt discutate dintre Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova și Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, în cadrul unei vizite oficiale la București a șefului Cabinetului de miniștri de la Chișinău, transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului Republicii Moldova, Natalia Gavrlița se află în capitala României, la invitația omologului român.

În cadrul întrevederii cu premierul României, vor fi discutate și oportunitățile de dinamizare a dialogului politic în contextul implementării „Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare dintre Republica Moldova și România”. La ora ora 11.35, șefii guvernelor de la Chișinău și București vor susține împreună declarații de presă.

Vizita oficială a prim-ministrului Natalia Gavrilița va continua la Palatul Parlamentului, unde va avea întrevederi cu Florin-Vasile Cîțu, președintele Senatului, și cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Ulterior, delegația Republicii Moldova se va îndrepta spre Palatul Cotroceni, unde va fi primită de Klaus Werner Iohannis, președintele României.

Acum două săptămâni. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a efectuat o vizită oficială la București, în cadrul căreia a semnat „Foii de parcurs”.

loading...

Comments are closed.