Social

O singură donație de plasmă poate ajuta 3 persoane infectate cu COVID-19: Apelul Centrului de Transfuzie din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele tratate de COVID-19 pot dona plasmă convalescentă pentru cei aflați în suferință, iar o singură prelevare poate ajuta 3 pacienți infectați cu COVID-19. Cu un apel în acest sens a venit Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, transmite Telegraph.md

”Centrul Național de Transfuzie a Sângelui se bucură foarte mult pentru numărul în creștere a persoanelor vindecate de Covid-19. Persoanele recuperate sunt cei mai potriviți potențiali donatori de plasmă convalescentă, deoarece au combătut infecția, iar plasma acestora conține anticorpi împotriva Covid-19.

Acești anticorpi au oferit o modalitate sistemului imunitar să lupte împotriva virusului pe parcursul bolii, astfel încât plasma celor vindecați poate fi folosită pentru a ajuta pe alții să lupte împotriva bolii.

Vă îndemnăm, să ajutați în următoarea perioadă alți bolnavi, prin o donare de plasmă. Calificativul donatorului de plasmă convalescentă îl întrunesc persoanele de gen masculin, cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care nu suferă de careva boli cronice și au cel puțin 14 zile de însănătoșire completă (de la externarea din spital).

Instituția noastră roagă aceste persoane să ne contacteze la unul din telefoane: 022109050 (Chișinău), 023171393 (Bălți) și 029981305 (Cahul), pentru a ne informa și a oferi mai multă informație”, transmite Centrul.

Centrul asigură că donarea de plasmă este o procedură sigură, nedureroasă și care nu afectează starea de sănătate.

Doar prin o singură donare de plasmă pot fi ajutați 3 pacienți infectați cu COVID-19, precizează instituția.

loading...

Comments are closed.