Social

O studentă de la UTM, depistată pozitiv la Covid-19: Căminul Nr. 1 este în carantină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Căminul nr.1 al Universității Tehnice din Moldova (UTM) a fost plasat astăzi în carantină pentru 14 zile, după ce o studentă a fost testată pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată de către rectorul universității Viorel Bostan.

Rectorul spune că a fost contactat de Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice și a fost rugat să ofere lista persoanelor cu care tânără infectată a intrat în contact de la data de 9 martie.

„Ea probabil ar fi contactat acest virus în perioada 7-8 martie, iar a doua zi a venit la ore. După ce pe 11 martie au fost suspendate toate activitățile didactice, fata a plecat din cămin. Am înțeles că este din satul Bălceana, raionul Hâncești, dar nu pot să confirm aceasta”, a declarat Viorel Bostan.

Potrivit rectorului, colega de cameră a tinerei a plecat în localitatea de baștină pe 13 martie. Chiar dacă tânăra a spus că la ea nu au fost depistate simptome de boală, dânsa a fost rugată să se autoizoleze la domiciliu.

La moment în căminul nr.1 se află circa 80 de studenți. Rectorul spune că ei vor fi asigurați cu toate cele necesare precum produse alimentare și dezinfectați.

De asemena, Viorel Bostan a declarat că la moment niciun student nu a prezentat simptome specifice coronavirusului de tip nou.

Ceilalți tineri care au plecat în localitățile de baștină după 11 martie, de asemenea au fost contactați de reprezentanții universității și rugați să se autoizoleze la domiciliu.

Sursa: tv8.md

loading...

Comments are closed.