O tânără din Telenești a născut în ambulanță, în drum spre maternitate

La data de 31 ianuarie curent, ora 04:37, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide de 20 de ani, care avea deja contracții și prezenta simptome de debut al nașterii.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă a PAMU Căzănești din cadrul SAMU Telenești în următoarea componență: medicul Adelina Căpățînă; felcerul Elena Dvorețchii și șoferul autoambulanței Serghei Cristea, care a ajuns la locul solicitării la ora 04:44.

La domiciliu, echipa PAMU Căzănești a preluat rapid parturienta, care era la a II-a naștere, în a 38 săptămână de sarcină. La ora 05:28, în timpul deplasării la spital nașterea a survenit spontan, astfel venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă.

Datorită asistenței medicale urgente calificate acordate în timp oportun de membrii echipei de asistență medicală urgentă, nașterea în ambulanță a decurs fără complicații. Ulterior, lăuza și nou-născutul au fost transmiși specialiștilor Maternității din cadrul IMSP Spitalul Raional Orhei pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share