O țară din Asia îi ștampilează pe mâini pe suspecții de coronavirus

Autoritățile din India au luat decizia să îi ștampileze pe mâini pe cetățenii suspecți de infecție cu noul coronavirus. Cei prinși pe străzi în perioada carantinei vor fi duși direct în arest!

Ștampila este, de fapt, un mesaj – „carantină acasă” – însoțit de data care marchează începutul celor 14 zile de izolare la domiciliu, arată Times of India.

Metoda a fost aplicată mai întâi în Mumbai, cea mai afectată metropolă a Indiei. Aproape 150 de persoane sunt infectate cu Covid-19 în Mumbai!

„Cei care trebuie să stea în carantină, dar nu vor să fie închiși la spital sau în hoteluri și vor să meargă acasă, trebuie să aibă simțul răspunderii. Nu trebuie să cutreiere liberi pe străzi. Să respecte carantina cu strictețe”, a cerut Uddhav Thackeray, guvernatorul regiunii Mahrasthtra.

Tot mai mulți experți epidemiologi au avertizat că India, cu o populație de 1,3 miliarde locuitori, poate deveni un epicentru al pandemiei de coronavirus.

Până în prezent, măsura și-a dovedit utilitatea. Patru persoane au fost deja arestate după ce au fost prinse pe străzi, deși erau ștampilate și trebuiau să fie în carantină.

Sursa: evz.ro 

Citește și: CORONAVIRUS: Germania mobilizează rezerviștii din armată

Total
0
Shares
Total
0
Share