Externe

O țară va pune GRATUIT la dispoziția cetățenilor vaccinul împotriva COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Japoniei are în vedere să pună la dispoziție gratuit vaccinul pentru noul coronavirus pentru toți cei care doresc să fie vaccinați împotriva acestuia, transmite Telegraph.md, cu referire la Ziarul Național

Acoperind costurile vaccinării cu fonduri publice, guvernul speră să reducă rata mortalității și riscul de a se îmbolnăvi grav de virus. Guvernul intenționează să întocmească un raport intermediar privind vaccinările până la sfârșitul acestei luni.

Guvernul aranjează să utilizeze fonduri de rezervă pentru a acoperi întregul cost al vaccinurilor pe cheltuială publică. Se așteaptă ca municipalitățile să fie responsabile pentru administrarea vaccinului.

Ministrul Sănătății, Katsunobu Kato, a declarat miercuri că guvernul a discutat despre cum să creeze un sistem necesar pentru administrarea vaccinurilor.

„Vom trage o concluzie cu privire la sprijinul financiar în funcție de discuțiile noastre și de natura vaccinurilor”, a adăugat el.
Când a izbucnit noua tulpină de gripă în 2009, cei care au fost imunizați, cu excepția persoanelor cu venituri mici, au trebuit să plătească 3.600 de yeni (aproximativ 33 USD) și 6.150 de yeni. Se consideră că coronavirusul are o rată ridicată a mortalității și există un risc ridicat de a dezvolta simptome severe, astfel încât guvernul va suporta costurile vaccinării pentru a permite vaccinarea cât mai multor membri ai publicului.

Guvernul își propune să asigure suficiente doze pentru întreaga țară în prima jumătate a anului viitor și a obținut un acord pentru furnizarea vaccinului de la companiile farmaceutice de peste mări, inclusiv de la marea companie farmaceutică britanică AstraZeneca PLC.

Citește și: Un criminal italian condamnat pe viață păcălește pentru a patra oară sistemul: A primit o zi liberă, dar nu s-a mai întors la închisoare

loading...

Comments are closed.