Alte știri

O voce din diaspora: Platon și-a mai găsit o șansă – Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Platon și-a mai găsit o șansă: Maia Sandu.

Veceslav Platon – asasinul economiei moldovenești, raiderul nr-1 din spațiul CSI, recrutul de încredere al serviciile secrete rusești și, mai nou, un scriitor dotat cu o puternică sclipire de satiră și-a mai găsit o șansă: Maia Sandu.

Partidul Maiei Sandu nu dispune de cadre calificate politic pentru a câștiga audiență electorală în satele din Moldova (motivul principal de ce este împotriva sistemului de vot mixt), dar în schimb se delectează cu suportul politic al pușcăriașilor moldoveni.
Și nu cu pușcăriași obșinuiți, care de la naștere și-au ales să reprezinte pleava societății moldovenești, dar cu pușcăriași de lux, trecuți pe la treuca guvernării, în trecut oameni cu prestigiu, dar care, cu trecerea timpului, au reușit să găurească așteptările oamenilor la o viață mai bună, în favoarea propriei satisfacții de a captura sistemul politic și economic din țară.

Eu înțeleg de ce Filat mai scrie uneori câte un răvaș emoțional de susținere pentru Maia Sandu. Până la urmă doamna Sandu și-a căpătat abilitățile de a manipula politic fiind membră PLDM și o femeie de încredere pentru Vlad Filat, dar pentru ce foloase Veceslav Platon își încordează toată energia pentru a o susține politic pe Maia Sandu? Probabil pe Maia Sandu, Platon și Filat îi leagă vechile prietenii de pe timpurile de aur ale PLDM-ului. Cert este că Maia Sandu, pe lângă susținerea generației digitale de care se bucură, își extinde faima politică în rândul indivizilor certați penali și care sunt într-o relație încurcată cu zeița Themis.

Dar știți cum: într-o societate democratică toți au dreptul la un scaun, o masă și o bucată de hârtie.
Fauna unei democrații este diversă și cu variabile necunoscute. Fiecare are dreptul la o opinie. Fie un scriitor, jurnalist, killer, muncitor de șantier și chiar un Platon.

P.S: А на зоне в это время дают макароны!

Autor: Teodor Bucătari

loading...

Comments are closed.