Externe

Occidentul pregătește noi sancțiuni împotriva Moscovei pentru crimele de război comise de soldații ruși în nordul Ucrainei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moscova va fi ținta și mai multor sancțiuni din partea Occidentului ca răspuns la crimele comise de armata rusă împotriva civililor ucraineni, constatate după ce rușii s-au retras din nordul Ucrainei, scrie Reuters. În același timp, președintele țării, Volodimir Zelenski, a cerut o anchetă internațională și a avertizat că s-ar putea ca și mai multe victime din rândul populației civile ucrainene să fie găsite în zonele eliberate de armata Ucrainei.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Imaginile sumbre cu o groapă comună din Bucha, o localitate din apropierea Kievului, și cadavrele civililor cu mâinile legate la spate și împușcați în cap de la mică distanță au provocat un val de proteste din partea comunității internaționale care a promis că va impune sancțiuni mai dure împotriva Rusiei.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut ca Vladimir Putin să fie anchetat pentru crime de război și ca Rusia să fie dată afară din Consiliul Drepturilor Omului de către Adunarea Generală a ONU.

Moscova, la rândul ei, a acuzat Occidentul că ar fi înscenat moartea civililor pentru a discredita armata Rusiei și a negat că ar fi comis aceste atrocități, amenințând că va expulza și mai mulți diplomați ai statelor vestice, informează Reuters, citat de Digi24.

Atât Germania, cât și administrația Biden au spus că noile sancțiuni împotriva Moscovei urmează să fie anunțate în următoarele zile. Parisul și Berlinul au anunțat că vor expulza diplomați ruși, în timp ce Medvedev a spus că Rusia va răspunde în același fel și „va închide ușa ambasadelor occidentale”.

Ministrul apărării din Germania, Christine Lambrecht, a spus că Uniunea Europeană trebuie să discute interzicerea gazului rusesc, deși alți oficiali au fost mai precauți de teama ca noile sancțiuni să nu agraveze criza energetică cu care se confruntă Europa.

Ultima măsură adoptată de SUA împotriva Rusiei a fost să blocheze rezervele în valută în valoare de 600 de milioane de dolari deținute de Moscova în băncile americane pentru a-și plăti datoriile suverane.

Pe frontul de luptă, Ucraina a spus că se așteaptă ca încă 60.000 de rezerviști ai armatei ruse să se alăture trupelor din estul țării pentru a ajuta ofensiva Moscovei asupra orașelor cheie, Mariupol și Harkov.

Șeful statului major al armatei ucrainene a spus că trupele ruse plănuiesc să cucerească tot Donbasul, zona din estul Ucrainei care cuprinde regiunile Donețk și Lugansk, și să încercuiască forțele armatei ucrainene care încearcă să oprească asaltul separatiștilor proruși și a soldaților ruși.

loading...

Comments are closed.