Alte știri

Octavian Țîcu organizează primul protest împotriva Guvernului incompetent al Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primul protest antiguvernare. Moldovenii sunt îndemnați să iasă în stradă împotriva guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate. Apelul a venit din partea președintelui Partidului Unității Naționale, Octavian Țicu, cel care în turul doi al alegerilor prezidențiale de anul trecut și-a îndemnat susținătorii să-și dea votul pentru Maia Sandu. „Asistăm la construcția unui stat-partid PAS. Noi ne-am dorit altceva”, a spus acesta într-o conferință de presă, scrie tv6.md

Octavian Țîcu îi invită la flash-mob-ul de protest pe toți cetățenii nemulțumiți de prestația noii guvernări și care văd un pericol în politizarea funcțiilor în Republica Moldova. Liderul PUN afirmă că, pe măsură ce Partidul Acțiune și Solidaritate încearcă să înfăptuiască reformele promise în campania electorală, tot mai mult se aprofundează în numiri în funcții pe criterii de „cumetrism”.

OCTAVIAN ȚÎCU, președintele Partidului Unității Naționale: „Republica Moldova devine tot mai mult o republică a verișoarelor, cumătrilor și concursurilor trucate. Asistăm la construcția unui stat-partid PAS, așa cum a mai fost în cei 30 de ani de independență. Noi ne-am dorit altceva”.

În aceeași conferință de presă, politicianul a cerut PAS-ului să revină la principiile enunțate în campania electorală, unul dintre care este transformarea Moldovei într-o țară prosperă, iar altul – numirea în funcții cheie pe bază de profesionalism și în urma unor concursuri transparente.

OCTAVIAN ȚÎCU, președintele Partidului Unității Naționale: „Înțelegem importanța și responsabilitatea pe care un partid și-o asumă la guvernare, dar noi suntem împotriva politizării funcțiilor de stat și excepționalismul pasist, din acest punct de vedere”.

Evenimentul anunțat de PUN va avea loc duminică, 26 septembrie, în fața Parlamentului, începând cu ora 11:00.

Purtătorul de cuvânt al PAS, Adriana Vlas, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile, dar și îndemnul de a ieși la protest împotriva guvernării lansat de Octavian Țîcu.

loading...

Comments are closed.