Politică

Oferta PSRM pentru blocul ACUM: Maia Sandu – Premier, iar Zinaida Grecianîi – Președinta Parlamentului!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Socialiștilor ar putea să o voteze în funcția de premier pe lidera PAS, Maia Sandu, în cazul în care blocul ACUM va susține candidatura socialiștilor la șefia Parlamentului – lidera formațiunii Zinaida Greceanîi. Declarația aparține deputatului socialist Vlad Batrîncea și a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” la TV8.

„Este înțelegerea politică între doi participanți. Noi obținem ca partid, ca fracțiune, funcția de speaker și candidatura pe care o înaintăm. Dacă dumnealor (blocul ACUM) le revin conducerea Guvernului și majoritatea ministerelor, în situația respectivă, dânșii vor decide cine este candidatul la funcția de prim-ministru”, a declarat politicianul, potrivit IPN.
 
Vlad Bătrîncea mai spune că pe lângă funcția de președinte al Parlamentului, PSRM pretinde la ministerele afacerilor externe și apărării: „În ceea ce ține de Guvern, conducerea va aparține blocului ACUM, cu excepția a două ministere care intră în domeniile de activitate constituționale ale președintelui: apărarea și politica externă”.
 
Explicând de ce PSRM pretinde la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vlad Bătrîncea spune că președintele țării și premierul sunt primele persoane care au atribuții în politica externă și astfel ar putea să fie creat un echilibru în relațiile cu partenerii străini.
 

În opinia lui, președintele ar putea să se ocupe, împreună cu Ministerul de Externe, de restabilirea pieței cu Comunitatea Statelor Independente (CSI), iar premierul se va ocupa de direcția occidentală și în acest mod ar putea exista un echilibru. 

Precizăm că dacă blocul ACUM acceptă să facă alianță cu PSRM atunci Andrei Năstase rămâne fără funcție în stat. Totodată, Vlad Batrîncea a mai spus că Partidul Socialiștilor nu a examinat vreo posibilă alianță cu Partidul Democrat.

loading...

Comments are closed.