Social

OFICIAL // Examenele pentru clasa a IV-a și a IX-a au fost ANULATE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Examenele de clasa a IV-a și clasa a IX-a au fost anulate. Un proiect de decizie a fost propus Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Decizia a fost luată astăzi, în contextul situației epidemiologice, relatează Telegraph.md

Menționăm că elevilor care finalizează în acest an de studii clasa a IX-a le vor fi eliberate Certificate de studii gimnaziale în baza notelor medii anuale obținute pe parcursul claselor a VII-a și a IX-a. Notele la disciplinele de examen vor reprezenta media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a notelor medii anuale, obținute de elevi, la disciplinele respective. În baza Certificatelor de studii gimnaziale, elevii vor putea participa la admiterea în liceele teoretice și instituțiile de învățământ profesional.

Decizia definitivă cu privire la BAC va fi luată ulterior, când va fi permis accesul elevilor în școli.

„În conformitate cu art. 22 din Legea nr. 212/2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război, art. 2 din Hotărârea Parlamentului nr. 55/2020 privind declararea stării de urgență, punctele 6, 7, 8 și 9 din Regulamentul Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1340/2001, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova:

7. Se anulează testarea națională în învățământul primar pentru sesiunea de examene 2020.

8. Se anulează organizarea și desfășurarea examenelor de absolvire a gimnaziului pentru sesiunea de examene 2020.”

Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale poate fi citită și direct pe pagina web a Guvernului, AICI.

UPDATE: Comunicatul oficial de la Ministerul Educației

Comisia pentru situații excepționale a Republicii Moldova a aprobat astăzi, 17 aprilie, decizia Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de a anula testarea națională în învățământul primar și examenele de absolvire a gimnaziului, sesiunea 2020. Decizia a fost luată în contextul situației epidemiologice din țară.

 Elevilor care finalizează în acest an de studii clasa a IX-a le vor fi eliberate Certificate de studii gimnaziale în baza notelor medii anuale obținute pe parcursul claselor a VII-a și a IX-a. Notele la disciplinele de examen vor reprezenta media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a notelor medii anuale, obținute de elevi, la disciplinele respective. În baza Certificatelor de studii gimnaziale, elevii vor putea participa la admiterea în liceele teoretice și instituțiile de învățământ profesional.

loading...

Comments are closed.