Oficial

Oficial! Iată cât va achita Moldova pentru gazul rusesc în 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând cu 1 ianuarie 2020, prețul gazului rusesc pentru Republica Moldova va fi cu mult mai mic comparativ cu cel achitat pe parcursul anului 2019.

Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, după reuniunea tradițională de luni de la Președinție, la care participă șeful statului, președintele Parlamentului și premierul, transmite NTV.md.

Igor Dodon a anunțat că subiectul livrării gazului rusesc către Moldova a fost analizat în cadrul întrevederilor sale pe care le-a avut cu oficialii ruși, săptămâna trecută, în cadrul vizitei sale în Federația Rusă.

Președintele țării a precizat că aprovizionarea Moldovei cu gaze rusești se va face, ca și până în prezent, prin teritoriul Ucrainei. Kievul și Moscova au ajuns la o înțelegere, la sfârșitul săptămânii trecute, cu privire la tranzitarea gazului rusesc prin teritoriul statului vecin.

”A fost semnat acordul între Federația Rusă și Ucraina și gazul în Republica Moldova va fi livrat pe conductele tradiționale, tranzitat prin Ucraina”, a anunțat șeful statului.

Începând cu anul viitor, preţul la gazele naturale livrate Republicii Moldova de Federaţia Rusă vor scădea în medie 60 de dolari pentru mia de metri cubi. Astfel, în 2020, Moldova va plăti pentru mia de metri cubi de gaze rusești 173 de dolari, față de 235 în prezent.

loading...

Comments are closed.