Actualitate

OFICIAL // Igor Dodon a anunțat că negocierile privind acordarea împrumutului rusesc, vor fi reluate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Republicii Moldova va relua negocierile cu Rusia privind acordarea creditului de 200 milioane de euro.

Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon după ședința cu Ion Chicu și Zinaida Greceanîi.

„Creditul care urma să îl obținem din Federația Rusă. Știți că acest acord a fost amânat de Curtea Constituțională. Noi nu suntem de acord cu această decizie, dar decis a fost luată și noi trebuie să o respectăm. Noi am discutat astăzi și am decis că Guvernul Republicii Moldova să se adreseze Guvernului Rusiei cu privire la reluarea negocierilor privind acest credit”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că Curtea Constituțională a declarat neconstituțional proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind acordarea unui împrumut financiar de stat.

Acesta a fost declarat neconstituțional după ce au fost examinate sesizările privind controlul constituționalității unor prevederi din Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind acordarea către Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat deputaților Sergiu Sîrbu, Sergiu Litvinenco și Dinu Plîngău.

Împrumutul constituie 200 de milioane de euro, dintre care 100 de milioane de euro vor fi transferați în primele 30 de zile după intrarea în vigoare a acestei legi.

Dobânda anuală constituie 2 %. Perioada de rambursare este de 11 ani.

Citește și: Ion Ceban a cumpărat 50 de motocositoare pentru distrugerea ambroziei

loading...

Comments are closed.