Oficial

OFICIAL // Ion Chicu spune ce restricții vor fi scoase începând cu 27 aprilie

Pinterest LinkedIn Tumblr

De luni, 27 aprile, se vor anula unele restricții impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19, transmite Telegraph.md

Comisia pentru situații excepționale a decis să permită de luni, 27 aprilie, plimbările prin parc, în grupuri nu mai mari de trei persoane.

„Se permite aflarea persoanelor în parcuri în grupuri nu mai mari de trei persoane și păstrarea distanței sociale”, a declarat Ion Chicu.

De asemenea, se vor redeschide toate magazinele nealimentare, cu excepția piețelor și a centrelor comerciale.

„Începând cu 27 aprilie se va relua activitatea tuturor magazinelor, cu excepția celor amplasate în centrele comerciale și piețe, dar cu respectarea strictă a normelor de protecţie individuală, igienizare şi dezinfectare, necesare în vreme de pandemie”, a declarat Ion Chicu.

La fel, CSE a dispus ca săptămâna viitoare, 27 – 30 aprilie să fie declarată liberă pentru bugetari, cu excepția angajaților din instituțiile care oferă servicii cetățenilor.

„Vor ieși la muncă angajații Agenţiei Servicii Publice, Caselor Naționale pentru Asistenţă Socială şi Asigurare în Medicină, Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi altele”, a declarat președintele Comisiei, prim-ministrul Ion Chicu.

De asemenea, luni, 27 aprilie, va fisistat transportul public în municipiile Chișinău și Bălți.

Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, decizia a fost luată după ce a fost analizată situaţia epidemiologică din ţară din ultima perioadă.

Citește și: OFICIAL // Renato Usatîi este pus sub acuzare de către MAI-ul rus, în dosarul Laundromatului rusesc

loading...

Comments are closed.