Alte știri

OFICIAL // Moldovenii pot intra în România doar cu dovada vaccinării sau certificatul că au suferit de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasada României în Republica Moldova informează că s-a modificat cadrul legislativ privind măsura carantinei, aplicabilă cetățenilor străini și apatrizilor care sosesc în România. Ambasada amintește că, începând cu 1 iunie 2021, au fost anulate restricțiile privind intrarea în România a cetățenilor străini și apatrizilor, transmite Telegraph.md

Prin urmare, toți cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, ședere pe termen scurt, tranzit).

Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile. Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile.

Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de categorii profesionale, detaliate în HCNSU nr. 35 și 36, disponibile mai jos.

Cetățenii români care revin în România din străinătate și au petrecut ultimele 14 zile într-o zonă verde (inclusiv Republica Moldova) nu sunt plasați în carantină (nu trebuie să facă dovada vaccinării sau încadrării în excepțiile prevăzute de legislație).

Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență sunt disponibile la adresele:
HCNSU nr. 28 din 14 mai 2021
HCNSU nr. 32 din 27 mai 2021
HCNSU nr. 35 din 29 mai 2021
HCNSU nr. 36 din 3 iunie 2021
Lista statelor clasificate în zone de risc este disponibilă la adresa:
• https://stirioficiale.ro/storage/anexa%20lista.pdf
***
Ambasada recomandă tuturor persoanelor să se informeze permanent doar din surse oficiale (https://stirioficiale.ro/informatii) cu privire la intrarea și șederea pe teritoriul României, înainte de începerea călătoriei, tocmai pentru a evita deplasarea până în punctul de trecere al frontierei și refuzarea intrării.

Citește și: FOTO // Detaşamentul cu Destinaţie Specială „ALFA” al Serviciului de Informaţii şi Securitate marchează astăzi 29 de ani de activitate

loading...

Comments are closed.