Actual

Oficial OMS: Îmi exprim aprecierea pentru autoritățile Moldovei și pentru modul în care au reacționat față de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție cu Hans Kluge, Directorul Regional OMS pentru Europa, pentru a coordona în continuare acțiunile autorităților în efortul de a preveni răspândirea virusului COVID-19, relatează Telegraph.md

Oficialii au făcut și o evaluare a acțiunilor deja întreprinse, iar Directorul Regional OMS pentru Europa și-a exprimat aprecierea pentru modul în care autoritățile moldovenești au acționat în vederea gestionării acestei crize.

”Vreau să-mi exprim aprecierea pentru autoritățile Moldovei și să le felicit pentru curajul cu care au reacționat față de COVID-19. Știu că primul caz a fost confirmat în 7 martie, iar starea de urgență a fost instituită deja în 17 martie. Acestea sunt acțiuni de care avem nevoie. În această dimineață, 50% dintre cazurile înregistrate la nivel mondial sunt în Europa. Europa este acum epicentrul pandemiei. Am depășit 200.000 de cazuri. Și Moldova, într-adevăr, nu face parte din asta. Aș vrea sa-mi exprim aprecierea pentru această abordare complexă, ceea ce e foarte important.”, declarat Hans Kluge.

Premierul Chicu a mulțumit  Organizației Mondiale a Sănătății pentru suportul consultativ, dar și pentru medicamentele și dispozitivele medicale oferite țării noastre.

Citește și: LIVE // Declarații de presă după ședința Centrului Unic de Comandă

loading...

Comments are closed.