Actual

OFICIAL: Poliția Moldovei cumpără 52 de SUV-uri: De unde a luat banii și pentru cine sunt aceste mașini puternice

Pinterest LinkedIn Tumblr

În această perioadă de pandemie, Poliția Republicii Moldova anunță că este în proces de procurare a 52 de SUV-uri, pentru echipele de reacționare rapidă, informează Telegraph.md

Cu referire la procurarea de către Inspectoratul General al Poliției a celor 52 de SUV-uri cu care vor fi dotate echipele de reacționare rapidă, instituția a precizat că  achiziția este finanțată din fondurile Uniunii Europene, conform Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, și nu din bugetul de stat.

Scopul procurării unităților de transport este sporirea capacităților de reacție rapidă a echipelor de intervenție ale Poliției la apelurile de urgență. Potrivit contractului de reformă, acest aspect presupune micșorarea timpului de intervenție la nivel național până la 15 minute. Totodată accentul s-a pus pe creșterea numărului echipelor de reacționare rapidă pentru fiecare sector din Chișinău, minim 7 echipe, și de la 2 la 5 echipe în fiecare raion.

”Este foarte important să înțelegem că pentru fiecare apel de urgență contează fiecare secundă. Iar dotarea Inspectoratului General al Poliției, și anume a echipelor de reacționare rapidă, sporește siguranța fiecărui cetățean”, menționează autoritatea polițienească.

loading...

Comments are closed.