Oficial! Premierul Maia Sandu față în față cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, venit într-o vizită la Chișinău

Premierul Maia Sandu va avea o întevedere cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, kozak venit într-o vizită la Chișinău, dodon kozak, rusia moldova, psrm acum, 

Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, a venit astăzi într-o vizită oficială la Chișinău. Acesta s-a întâlnit cu șeful statului, Igor Dodon, și urmează o întrevedere și cu premierul Maia Sandu, dar cu alți oficiali din guvern.

„O să discutăm despre cooperarea economică și comercială, acesta este scopul vizitei. Am văzut astăzi că s-au operat modificări în componența comisiei bilaterale și, să vedem, care sunt sunt disponibilitățile Moscovei în raport cu îmbunătățirea condițiilor de comercializare a bunurilor din R. Moldova. Diseară la ora 17:00, va avea loc întrevederea la care vor participa și colegii mei din ministere”, a declarat Maia Sandu.

Relația Maiei Sandu vicepremierul rus a început pe data de 3 iunie, când lidera PAS și liderul Platformei DA s-au întîlnit cu Kozak pentru prima oară. Întrevederea a avut loc seara târziu la Reședința de Stat, departe de ochii presei. În mai puțin de o săptămână a urmat crearea alianței dintre blocul ACUM și PSRM. De menționat că președintele rus Vladimir Putin a salutat plecarea PDM de la guvernare și a salutat noul guvern în frunte cu Maia Sandu.

Amintim că Dmitri Kozak este autorul Planului de Federalizare a Moldovei, plan care a fost refuzat de președintele Voronin în 2003 și preluat de Dodon și socialiști în ultimii ani.

Notă – Vom reveni cu noi informații despre întrevederea premierului moldovean Maia Sandu cu vicepremierul rus Dmitri Kozak după ora 17.00.

Total
0
Shares
Total
0
Share