Alte știri

OFICIAL // Textele Declarației comune și a Memorandumului semnat între Moldova și Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, au semnat astăzi la Kyiv o Declarație comună, prin care subliniază importanța relațiilor bilaterale moldo-ucrainene pentru dezvoltarea în continuare a țărilor noastre. „Subliniem intenția comună a Republicii Moldova și a Ucrainei de a restabili dialogul la nivel înalt și de a-i conferi un caracter dinamic, de a crea premisele necesare pentru o cooperare bilaterală strategică în interesele statelor și popoarelor noastre”, se arată în declarația semnată de cei doi șefi de stat.

Textul Declarației comune – http://bit.ly/declaratia-comuna

La fel, Președinții Maia Sandu și Volodymyr Zelenskyy au semnat Memorandumul privind dezvoltarea potențialului de transport și tranzit al Republicii Moldova și Ucrainei. Prin acesta, Republica Moldova și Ucraina au convenit să întreprindă acțiuni comune pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere pe traseul Chișinău-Soroca-Yampil-Kyiv, creând un coridor de transport rutier ce va asigura conexiunea între Chișinău și Kyiv și scurtând distanța dintre cele două capitale.

Textul Memorandumului privind dezvoltarea potențialului de transport și tranzit al Republicii Moldova și Ucrainei – http://bit.ly/memorandum-RM-Ucraina

loading...

Comments are closed.