Oficialii germani au declarat că țara nu este pregătită pentru un atac cibernetic major

Germania nu este suficient de pregătită pentru un potențial atac cibernetic la scară largă, deoarece nu are un sistem funcțional de gestionare a crizelor. Șeful Oficiului Federal pentru Securitatea Informațiilor (BSI) a avertizat duminică cu privire la acest lucru, potrivit site-ului de știri Euractiv.

În ciuda situației de securitate internațională din ce în ce mai tensionate și a amenințărilor hibride din partea Rusiei, Germania nu a fost încă supusă unui atac cibernetic la scară largă asupra infrastructurii critice. Dar Claudia Plattner, șefa agenției responsabile de combaterea atacurilor cibernetice, a avertizat că Germania nu va avea suficiente instrumente pentru a răspunde în mod adecvat la un astfel de atac.

Plattner a cerut guvernului să facă din securitatea cibernetică o prioritate „înainte ca ceva mare să se întâmple și bancomatele să se prăbușească, de exemplu”.

„De ce ar trebui să învățăm mereu din greșeli? Știm că acest subiect este incredibil de important”, a spus ea.

Guvernul german a avertizat recent cu privire la problema tot mai mare a încercărilor Rusiei de a purta un război hibrid – în special având în vedere viitoarele alegeri europene și cele trei alegeri de stat din acest an.

„Ne confruntăm cu o nouă dimensiune a amenințărilor din partea agresiunii ruse în această zonă”, a avertizat săptămâna trecută ministrul de interne german, Nancy Faeser.

Până în prezent, astfel de încercări s-au limitat la campanii de dezinformare și spionaj. Plattner a declarat că agenția sa se va concentra pe combaterea campaniilor de dezinformare și a actelor de piratare a conturilor politicienilor care candidează la alegeri.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share