Alte știri

Ofițerii CNA fac percheziții acum la Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii CNA fac percheziții acum la Consiliul Național pentru Determinarea Divizibilității și Capacității de Muncă, informează Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Informația a fost confirmată de către Angela Cibotaru Starinschi, ofițerul de presă al CNA.

Pentru Telegraph.md, Centrul Național Anticorupție a confirmat derularea, la această oră, a unor acțiuni de urmărire penală ce vizează presupuse acte de corupere, comise de către angajați ai Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilităţii și Capacității de Muncă.

Este vorba despre percheziții, efectuate cu scopul de a obține probe, în dosarele pornite de procurori și CNA, pe marginea pretinderii și acceptării de bani de către angajații CNDDCM pentru acordarea gradelor de invaliditate, pentru reconfirmarea acestora, dar și pentru acordarea gradelor de invaliditate pe viaţă. Probele deja administrate de CNA demonstrează că pentru un asemenea certificat, funcționarii publici primeau de la pacienți sume cuprinse între câteva sute de euro și zeci de mii de lei.

Acțiuni similare se desfășoară concomitent și la Rezina, în cadrul oficiului local al Consiliului. Mai multe persoane urmează să fie escortate la CNA pentru audieri și aducerea la cunoștință a statutului de bănuit.

Promoții de Black Friday la apartamente: PROIMOBIL.MD îți oferă discounturi!

loading...

Comments are closed.