Ofițerii de patrulare au oprit un motociclist beat în localitatea Mateuți

 

În seara zilei de ieri, în localitatea Mateuți din raionul Rezina, ofițerii de patrulare au oprit pentru verificare un bărbat în vârstă de 23 de ani, care se afla la ghidonul unei motociclete. Potrivit informațiilor obținute, bărbatul este originar din raionul Șoldănești și a fost oprit în jurul orei 20:45.

În urma testării alcoolscopice, ofițerii de patrulare au descoperit că bărbatul avea o concentrație de alcool de 2,00 mg/l în aerul expirat. O astfel de concentrație depășește limita legală permisă de lege și poate avea consecințe grave asupra sănătății și siguranței rutiere.

În consecință, motocicleta a fost dusă la parcarea specială, iar pe numele motociclistului a fost pornit un proces penal pentru conducere în stare de ebrietate cu grad avansat. Conform legii, acesta riscă o amendă substanțială și poate fi condamnat la închisoare, fiind responsabil pentru punerea în pericol a vieții și siguranței celorlalți participanți la trafic.

Autoritățile au făcut apel la șoferi să respecte regulile de circulație rutieră și să evite să conducă sub influența alcoolului sau a altor substanțe care le pot afecta capacitatea de a conduce în siguranță. Conducerea sub influența substanțelor interzise este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere și poate avea consecințe grave pentru toți cei implicați.

În concluzie, este important ca toți șoferii să respecte regulile de circulație rutieră și să evite să conducă sub influența alcoolului sau a altor substanțe care le pot afecta capacitatea de a conduce în siguranță. Siguranța rutieră este responsabilitatea noastră comună și trebuie să fim conștienți de riscurile la care ne expunem și de consecințele acțiunilor noastre.

Total
0
Shares
Total
0
Share