Ofițerii din Moldova și Italia au destructurat o grupare infracțională formată din moldoveni, specializată în furturi deosebit de mari

Ofițerii Direcției Investigații Criminale a INI în comun cu carabinierii din Milano au destructurat activitatea infracțională a unui grup criminal specializat în comiterea furturilor în proporții deosebit de mari din Uniunea Europeană, în special în orașul Milano, Italia.

Activitatea infracțională a fost documentată de către oamenii legii pe parcursul a șase luni.

În rezultatul investigației, polițiștii au stabilit că suspecții sunt originari din Republica Moldova și au vârsta cuprinsă între 30 și 43 ani.

Totodată, aceștia au stabilit că liderul grupului criminal având emise pe numele său două mandate de arest în Italia, utiliza acte de identitate false.

Urmare a măsurilor speciale de investigații demarate de ofițeri, a fost constatat că suspecții au comis mai multe furturi pe parcursul ultimilor ani, cauzând un prejudiciu material estimat la milioane de euro.

În ultimul caz, membrii grupului criminal au blocat căile de acces cu mijloace de transport răpite pentru a împiedica ca oamenii legii să ajungă la fața locului și au sustras bunuri în valoare de un milion de euro dintr-un depozit.

La moment, patru suspecți au fost plasați în arest, iar în privința altor trei persoane urmează a fi înaintat demers pentru arest.

Total
0
Shares
Total
0
Share