Olaf Scholz îl va primi pe Recep Tayyip Erdogan în 17 noiembrie, la Berlin

Cancelarul german Olaf Scholz îl va primi pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la 17 noiembrie la Berlin, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt a guvernului de la Berlin, într-un context de tensiuni între Ankara şi UE acutizate de conflictul din Orientul Mijlociu, scrie Agerpres.ro

“În timpul unui dineu, vinerea viitoare, la Cancelarie, preşedintele Erdogan şi cancelarul german vor aborda întreaga gamă de probleme politice (…), desigur în special evoluţiile din Orientul Mijlociu”, a declarat purtătoarea de cuvânt, Christiane Hoffmann, în timpul unui briefing de presă regulat în Berlin.

Poziţia pro-Hamas afişată de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, în războiul purtat de Israel împotriva organizaţiei islamiste palestiniene, complică relaţia ţării sale cu Uniunea Europeană, deja deteriorată de ani de crize şi neînţelegere.

Întrebată despre subiectele discuţiei dintre Olaf Scholz şi Recep Tayyip Erdogan, purtătoarea de cuvânt a indicat că ei “ar vorbi în mod firesc în special despre evoluţiile din Orientul Mijlociu”.

“Se ştie că guvernul german are o poziţie şi o evaluare foarte diferită a Hamas faţă de preşedintele turc”, a adăugat ea. “Bineînţeles, presupun că o vor aduce în discuţie”, a spus purtătoarea de cuvânt.

Alte subiecte de discuţie vor fi relaţiile Germaniei şi Turciei ca membri ai NATO şi problemele migraţiei din UE şi Turcia.

Întrebată dacă Erdogan va vizita memorialul Holocaustului din Berlin sau va merge la meciul amical dintre Turcia şi Germania de sâmbătă, 18 noiembrie, Christiane Hoffmann a explicat că poate vorbi doar despre “întâlnirile cancelarului german”.

Înainte de cina sa cu cancelarul Scholz, preşedintele turc urmează să se întâlnească cu preşedintele german Walter Steinmeier.

Total
0
Shares
Total
0
Share