Externe

Olanda și Australia consideră Rusia răspunzătoare pentru doborârea avionului malaiezian deasupra Ucrainei în 2014

Pinterest LinkedIn Tumblr

Racheta care a doborât avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines deasupra Ucrainei în 2014 a provenit de la o unitate militară rusă, au anunţat joi anchetatorii internaţionali.

Olanda și Australia consideră Rusia răspunzătoare pentru „rolul său” în doborârea avionului malaiezian de pe cursa Amsterdam-Kuala Lumpur în iulie 2014, deasupra Ucrainei, a anunțat vineri guvernul olandez. „Olanda și Australia au cerut astăzi Rusiei să intre în dialog în vederea ajungerii la o soluție care să facă dreptate pentru suferințele și pagubele enorme provocate de doborârea zborului MH17”, se spune în declarația de presă a guvernului olandez. O declarație similară a făcut și guvernul australian, transmite Radio Europa Liberă.

Evenimentul vine la o zi după ce procurorii olandezi și din alte țări au confirmat în premieră că racheta care a doborât aeronava, omorând toți cei 298 de oameni de la bord, provenea din dotarea unei unități militare din Kursk a armatei ruse. Anchetatorii au spus că încă nu știu numele celor care au lansat racheta, dar cercul „persoanelor de interes” se strânge mereu.

Moscova a respins ieri acuzațiile, spunând că racheta ar fi fost trasă din teritoriul controlat de armata ucraineană. Vineri ministerul de externe olandez a spus că până acum Rusia nu a cooperat „deloc” cu anchetatorii.

loading...

Comments are closed.