Oleg Brega o atacă pe Maia Sandu: “De ce blocul ACUM nu are încredere în cei plecați de acasă?”

alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte,oleg brega, deputati diaspora, circumscriptii diaspora, alegeri circumscriptii, blocul acum, brega partid politic, prega nastase, prega maia sandu

Activistul civic Oleg Braga a atacat decizia blocului ACUM de a o înainta pe Maia Sandu să candideze pe circumscripția numărul 50, în Europa de Vest. Acesta a spus că în această regiune electorală este nevoie să candideze candidații conform locului de reședință, iar Maia Sandu nu are reședința în diasporă.

Brega scrie pe pagina sa de Facebook că este dezamăgit de alegerea blocului ACUM prin desemnarea Maiei Sandu pe aceeași circumscripție electorală cu el. “E simptomatic că acest bloc nu mi-a acceptat propunerea de colaborare deşi au spus că vor coopta societatea civilă anti-oligarhică. Eram gata să candidez şi pe circumscripţii naţionale contra vreunui impostor.” declară Brega supărat pe decizia blocului de opoziție.

Activistul spune că a ales să candideze conform locului de reședință, în diaspora europeană pentru că deja de 2 ani locuiește în România. “Azi mă trezesc cu acest gest inamic, pe care nu l-au anunţat din timp şi sunt derutat.” se plânge Oleg Brega.

Apărătorul drepturilor omului spune însă că nu are de gând să cedeze. Acesta ca continua ceea ce și-a plănuit, adică va insista să candideze independent, cu propriile forțe și cu ajutorul voluntarilor, chiar dacă va candida contra persoanei cu numărul 1 în blocul de opoziție ACUM.

Să aleagă diaspora, mai faceţi un bine ţării şi analizaţi la rece situaţia, de ce acum nu are încredere în cei plecaţi de-acasă?” și-a încheiat mesajul Oleg Brega.

Total
0
Shares
Total
0
Share