Oleg Brega respins de blocul ACUM! Va candida independent pe una din circumscripțiile din diasporă

alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte,oleg brega, deputati diaspora, circumscriptii diaspora, alegeri circumscriptii, blocul acum, brega partid politic, prega nastase, prega maia sandu

Activistul civic Oleg Brega a anunțat pe pagina sa de Facebook că blocul ACUM are candidați pentru diasporă și el nu intră în planurile alianței PAS și PPDA. Astfel, Brega a decis că va candida pe una din circumscripțiile rezervate diasporei.

În acest sens, Oleg Brega a creat pe pagina sa de Facebook un sondaj în care își întreabă susținătorii unde îi recomandă aceștia să candideze. Printre variante se numără circumscripția 50 din Europa de Vest și circumscripția 51 din America de Nord.

La momentul scrierii acestui articol, 71% din participanții la sondaj au votat ca Oleg Brega să candideze pe circumscripția cu numărul 50, iar 29% au optat pentru 51.

Activistul civic și-a argumentat decizia de a candida independent prin prisma faptului că a fost ignorat de blocul ACUM, Brega a glumit că “nici nu mi-a propus măcar o circumscrpție din Găgăuzia”, făcând aluzie la situația în care a ajuns Partidul Liberal.

Total
0
Shares
Total
0
Share