Externe

Oleg Serebrean: Ambasada Moldovei din Berlin şi Consulatul din Frankfurt au fost închise timp de trei ore!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasada Moldovei din Berlin şi Consulatul din Frankfurt au fost închise timp de trei ore. Despre acest lucru a anunțat azi ambasadorul Republicii Moldova în Germania, Oleg Serebrean. Situația critică s-a produs din cauza unor proteste ale comunității turce.

„Noi am fost anunţaţi dimineaţa de colegii germani. Ei au fost cei care ne-au sugerat să luăm aceste măsuri sporite de precauţie. Se aşteptau evenimente de amploare. Nu puteam şti care va fi comportamentul lor. De asta din măsuri de securitate, din măsuri de precauţie, două misiuni au fost temporar evacuate, atât ambasada cât şi consulatul general de la Frankfurt. După încheierea protestelor s-a revenit la program normal”, a anunțat Oleg Serebrean la Publika TV.

Diplomatul a mai declarat că ambasada şi consulatul sunt în continuare sub supravegherea forţelor de ordine germane. „Ca să putem minimiza amploarea evenimentului, pericolele la care pot fi supuşi şi diplomaţii, dar şi cetăţenii simpli care pot veni la ambasadă sau consulat general, securitatea este întărită. Ambele misiuni sunt discret supravegheate”, a comunicat Serebrean.

Dacă pe lângă aceste acţiuni de protest a fost vorba şi de ameninţări cu moartea la adreasa diplomaților moldoveni, Serebean spune că posibil să fi fost astfel de lucruri prin reţelele de socializare. „Ne-am interesat la lucrătorii tehnici la misiunile noastre în Germania. Personal nu au primit. Nu se exclude că astfel de ameninţări să fi fost făcute pe o reţea de socializare”, a mai declarat ambasadorul.

Mai jos găsiți varianta audio:

loading...

Comments are closed.